Skip to content
Loading...

Martoccia Rosso di Montalcino

17.95

SKU: BONIMPORT Categories: ,
Loading...

Rosso di Montalcino, dat lang werd beschouwd als het kleine broertje van Brunello, is in feite een wijn van grote onderscheiding en diepte waar de onderscheidende fruitige zwarte kers en wilde bessen zich verenigen met lichte sensaties van vanille en kruiden.

100% Sangiovese, geoogst van 20 september tot 10 oktober. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen.

Rijping: tot 9 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Daarna flesrijping tot 4 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.

Schoon robijnrood. Diep bloemig aroma met hints van kruiden en munt. Medium tot volle body, met mooie zuren en evenwichtige tannines.

Voorgerechten met vleessauzen, gegrilde gerechten, gebraad en kazen van gemiddelde leeftijd halen het beste naar boven in zijn diepe en uitgebalanceerde smaak.

Verzendkosten: € 6.95

MERK

REGIO

INHOUD

750ml