Brunello di Montalcino is zeker een van de meest bekende en gekoesterde wijnen ter wereld. Het is een rode wijn van buitengewone elegantie en concentratie verkregen door een lang rijpingsproces. Het heeft een volle en etherische geur met hints van wilde bessen, zwarte kers en vanille.
Verscheidenheid van de druiven: 100% Sangiovese – beperkte hoeveelheid – alleen geproduceerd in de beste jaargangen. Oogstperiode in de eerste helft van oktober. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen.
Rijping: tot 42 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique.
Diep robijnrood, neigend naar granaat. Complex en intens aroma van kersen, frambozen, zoethout en balsem. Vol, met evenwichtige tannines en mooie zuren met een lange afdronk van rijp fruit en kruiden.
Ideaal bij langgekruide kazen, rood vlees zowel gegrild als gestoofd, wild, wild zwijn, pittige schotel van rund- en varkensvlees. Serveer op 18°/20 °C
Verzendkosten: € 6.95